Analogt och digitalt

Alla former

På vår kurs får du utforska flera olika typer av spel. Spelmediet är brett och stort och det finns många hörn att utforska för att få inspiration.

För en del är det roligaste som finns AAA-spel, och för andra är det kortspel. För någon är det grymt med Alternate Reality Games och för någon annan är det stora målet att jobba med VR. Vi lär ut designprocessen och den går att applicera på alla sorters spel man kan ta fram.

Vi utgår från att leken ligger till grund för allt spelande. Därför startar vi där och uppmuntrar våra deltagare till att experimentera med analoga format och lära sig genom dem. Det är lätt att fastna i att tänka att digitalt är det enda som finns, men dagens spelmarknad är stor och blandad och det finns många andra möjligheter att utforska.

Vi tittar också på spel som konstform och utforskar vad spel skulle kunna vara.

Exempel på vad vi gör:
– Tematiska brädspel. Vad betyder det att ett spel ”handlar” om något när du inte får använda ord? Kan ett spels mekaniker berätta saker eller skapa mening på andra sätt?
– Utforska leveldesign via det offentliga rummet och arkitektur. Hur och var kan vi hitta spel runtomkring oss i staden?
– Brädspelifierar storspel. Vi ser hur olika spelkoncept funkar i andra format. Vad följer med och vad slutar fungera? Hur mycket påverkar mediet spelets design?
– Självbiografiska spel. Hur uttrycker man sig själv och sitt liv i spelformat, och hur påverkar att det är just ett spel vad du vill dela med dig av?