Joker

Joker är ett fartfyllt kortspel för 2-3 spelare som kan spelas överallt. Det gäller att ha snabba reflexer för att vara först med att matcha kort som vänds upp. Den som först spelat ut alla kort den haft på hand vinner.

Ladda ner reglerna här!

Hur man spelar

Allt som behövs är två kortlekar som blandas ihop till en stor kortlek. Varje spelare får sedan sex kort att ha i handen, men de får inte titta på dem innan första rundan börjar. Då vänder en spelare upp det översta kortet och alla får försöka hitta ett matchande kort så snabbt som möjligt. Ett kort matchar om det är av samma färg eller valör som det uppvända kortet. 

 

Klädda kort och jokrar gör spelet mer intressant. När ett klätt kort spelas som matchande kort måste nämligen alla andra dra ett extra kort till sin hand. Om en joker (som alltid matchar med alla kort) spelas får vinnaren spela ett extra kort.

Om mig

Jag som designat Joker heter Fabian. När det var dags att hitta på ett slutprojekt ville jag utmana mig själv. Därför valde jag något som jag inte designat förut: ett kortspel. 

Efter att ha gått kursen i speldesign har jag blivit bättre på att komma på idéer till spel.