TRASHING är ett sammarbetsspel. Där du och dina vänner tar rollen som varsin tvättbjörn. Målet är sedan att utföra uppdrag tillsammans innan skadedjursbekämparen utrotar er!

Spelet är lätt att lära men klurigt att vinna. En omgång tar ca 70 minuter och passar för åldrarna 11år och uppåt.

 

 

I TRASHING turas spelarna om att spela sina rundor. Varje runda startar med att skadedjursbekämparen flyttas runt och skapa fara för spelarna. Därefter drar spelaren resurser blint från en påse, som sedan används för att utföra en rad med olika handlingar. (Anfalla, äta, utforska, lösa uppdrag mm).

Om spelarna lyckas lösa tre specialuppdrag vinner de. Men om de tar för lång tid på sig eller om de låter skadedjursbekämparen härja fritt kommer faran blir för stor och spelet slutar med förlust…

 

 

En hälsning från Spelskaparna:

Processen med att utveckla “TRASHING” har varit mycket dynamisk och iterativ. Jag har främst arbetat med grafiken i “TRASHING”. Hur spelet kommunicerar tema, stämning, mekaniker och skeenden. Det har varit ett mycket tätt samarbete med min projektpartner Rasmus i alla steg, vilket har gett oss ett bredare perspektiv och ett större kreativt utrymme.

// Alexia Pihl

 

Har länge velat testa att göra ett co-op brädspel, så detta var riktigt kul. Mitt huvudfokus har legat på att försöka få fram rätt “gameplay”. Vill att de som spelar ska uppleva en samarbetskänsla av att de åstadkommit något ihop. Hoppas ni finner spelet intressant. Om inte för mekanikerna så i alla fall för Alexias fantastiska bilder! 

// Rasmus Karlsson

 

Testa spelet på Tabletop Simulator: (länk)