Trashing

“TRASHING” är ett co-op brädspel där fokus ligger på strategi och kommunikation.

Som spelare väljer du en av fyra tvättbjörns-karaktärer, Aggro Alice, Hoarding Harry, Solving stan eller Wise Ass Wonda. Ni ska tillsammans kämpa mot en skadedjursbekämpare som tar till alla sorters medel för att utrota er från soptippen.

Testa spelet här

Hur du spelar

Spelet går i huvudsak ut på att hindra Skadedjursbekämparen från att ta sig runt spelplanen, detta för att spelarna ska hinna samla tre stycken Tvättbjörns-brickor för att vinna spelet. 

Dessa brickor samlas genom att utföra “Epic missions”, vanliga “Missions” ger bonusar och uppgraderingar som behövs för att lättare möta det hinder som skadedjursbekämparen och hans patrullering utgör.

Spelarna behöver samla olika sorters skräp, (som dras blint från en “soppåse”) som de sedan använder för att utföra olika handlingar,  t.ex köpa Mission-kort, uppgradera sig och att attackera skadedjursbekämparen.

Spelet tar cirka en timme och passar alla åldrar!

.

En hälsning från spelskaparna

Processen med att utveckla “TRASHING” har varit mycket dynamisk och iterativ. Jag har främst arbetat med grafiken i “TRASHING”. Hur spelet kommunicerar tema, stämning, mekaniker och skeenden. Det har varit ett mycket tätt samarbete med min projektpartner Rasmus i alla steg, vilket har gett oss ett bredare perspektiv och ett större kreativt utrymme.
// Alexia Pihl

 

Har länge velat testa att göra ett co-op brädspel, så detta var riktigt kul. Mitt huvudfokus har legat på att försöka få fram rätt “gameplay”. Vill att de som spelar ska uppleva en samarbetskänsla av att de åstadkommit något ihop. Hoppas ni finner spelet intressant. Om inte för mekanikerna så i alla fall för Alexias fantastiska bilder! 
// Rasmus Karlsson